Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Videogame Facts


Ακολουθούν μερικά γεγονότα σχετικά με τα videogames που ίσως αγνοούσατε μέχρι σήμερα...
 
Mario, ήταν το όνομα του Ιταλού σπιτονοικοκύρη του Shigeru Miyamoto, δημιουργού της σειράς Super Mario Bros.

To Sega Net ήταν η πρώτη διαδικτυακή υπηρεσία που παρουσιάστηκε στις κονσόλες μέσω του Dreamcast.

Η λέξη “atari” προέρχεται από το αρχαίο ιαπωνικό παιχνίδι Go, και είχε σημασία αντίστοιχη με αυτή του “check” που χρησιμοποιούμε στο σκάκι όταν οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τον αντίπαλο πως ο βασιλιάς του απειλείται.

To Playstation αρχικά προοριζόταν ως add-on για το SNES, και ήταν η απάντηση που ήθελε να δώσει η Nintendo σε συνεργασία με τη Sony στο SEGA CD του Mega Drive. Όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα αδειοδότησης, η Sony διέκοψε τη συνεργασία και τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους!


Οι επιθανάτιοι ρόγχοι των εχθρών στο Golden Axe προέρχονται από κραυγές που δανείστηκαν οι παραγωγοί μέσα από τις ταινίες Rambo και Conan the Barbarian.

Το Final Fantasy VII ξεκίνησε να σχεδιάζεται ως αποκλειστικότητα του Nintendo 64. Τελικά η Square αναθεώρησε και αποφάσισε να πάει τη σειρά ένα βήμα παραπέρα εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες του Playstation. Το Final Fantasy VII στη μορφή που το ξέρουμε σήμερα θα απαιτούσε 13 ολόκληρες κασέτες του Nintendo 64.

To πρώτο παιχνίδι που περιείχε εναλλακτικό τέλος ανάλογα με τις επιλογές του παίκτη κατά τη διάρκεια του gameplay ήταν το Castlevania 2: Simon’s Quest για το NES.

To παγκόσμιο ρεκόρ button mashing ανήκει στον Ιάπωνα gamer Toshuyuki Takahashi και είναι 16 φορές το δευτερόλεπτο. Μη προσπαθήσετε να το σπάσετε γιατί έχει αποδειχθεί πως είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να χτυπήσει ένα κουμπί περισσότερες από 16 φορές το δευτερόλεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου